Olyan hashtag-et használtak, ami már pár napja a családon belüli erőszak ellen szól.

A történet előzményéhez nem is kell olyan régre visszanyúlni: pár napja hatalmas balhé volt az NFL-ben, miután a Baltimore Ravens kirúgta Ray Rice focistát azután, hogy egy márciusi botrányáról újabb felvétel jelent meg hétfőn. Ezen az látható, hogy a játékos egy kaszinó liftjében kiütötte az akkor még barátnőjét (a nő azóta feleségül ment hozzá). Az eset nagy port kavart, és sokan nem értették, a nő azok után hogy mehetett hozzá a férfihoz, hogy megverte.

A Twitteren sok nő kiállt a feleség mellett, és őszintén osztották meg saját tapasztalataikat, arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy kitartanak nőverő párjaik mellett, majd mi volt az a pont, amikor sikerült legyőzniük önmagukat és a félelmeiket, és elhagyták az agresszív férfit. Volt, aki azt írta, hogy azért nem mert szakítani párjával, mert félt, hogy a férfi megölné, és nem tudna elmenekülni előle, majd miután már annyi zúzódás volt rajta és olyan helyeken, hogy nem tudta elrejteni azokat, elhagyta őt. Ezek a vallomások a #WhyIStayed (miért maradtam), illetve a #WhyILeft (miért hagytam el) hashtag alatt futottak.

És ebbe, a családon belüli erőszakról szóló sorozatba tenyerelt bele hétfő este a DiGiorno Pizzéria. A Twitteren a #WhyIStayed hashtag mellé ezt írták: You had pizza, vagyis volt pizzád.

pizza_tweet

Fotó: Mashable

Persze pillanatokon belül jöttek rá a reakciók, a legtöbben fel voltak háborodva, és felhívták a pizzéria figyelmét arra, hogy ez a húzás kicsit sem volt szerencsés. A tweetet a publikálás után 20 perccel levették, majd egy következő tweetben kértek bocsánatot, és leírták, hogy sajnos nem nézték meg posztolás előtt, hogy mi futott a hashtag alatt éppen.

(Címlapi képünk illusztráció)