A „Dash” nevű mobil fizetési platform éttermek, bárok és klubok számára, elindította iOS alkalmazását, amely segítségével az okostelefonoddal fizetheted ki a számládat – anélkül, hogy kérnéd azt – írja a The Next Web.

Az applikációba 25 helyszín került be New Yorkban és a tervek szerint minden héten történik majd bővítés. A Dash azt mondja, jelenleg összesen 50 étterem regisztrált a platformra.

A teendő csak annyi, hogy megadod a bankkártya információidat a Dashnek, ami elvégzi helyetted a munka maradék részét azokban az éttermekben, amelyek a startup partnerei.

Dash-1-730x324

A Dash applikációja támogatja a számla felosztását is. A felhasználók még azt is láthatják valós időben, ahogyan felveszik a rendelésüket, miután helyet foglaltak. A startup azt mondja, nemsokára a számla tételes felosztását is elérhetővé teszik majd mint funkciót.

A Dash idén júliusban 700 ezer dollárt „kopogtatott össze” az iOS alkalmazása lefejlesztéséhez. Egy hasonló applikáció, a „Cover”, múlt hónapban indult, szinte azonos célokkal.