Mark Zuckerberg töltött fel egy videót, amiből kiderül, mennyire fejlett is az a mesterséges intelligencia, amit a Facebook használ.

Mark Zuckerberg megmutatta, hogy a Facebook mesterséges intelligencián dolgozó kutatói, fejlesztői mennyi mindent létrehoztak már. Úgy tűnik, sikerült eljutniuk odáig, hogy a szoftver ne csak a képeken, hanem a videókon lévő képek alapján is felismerjen bizonyos cselekvéseket.

Artificial intelligence can help us understand what's happening in video, images and text so we can be smarter about showing you content that is more interesting to you.At F8, our AI research team showed a system we've built that can identify what sport is being played by watching a video like a person would. If you're a baseball fan, for example, you could imagine this system highlighting relevant clips you might care about.Here's a video of the system at work, including recognizing some really obscure and unexpected sports. #f8

Posted by Mark Zuckerberg on 2015. március 26.

Az algoritmus ugyanis képes beazonosítani, hogy a videón milyen sportot művelnek a résztvevők, még akkor is, ha nem annyira ismert, népszerű sportról van szó. Ez segítheti abban az algoritmust, hogyha mi például a focit szeretjük, akkor a focis videók kerüljenek elénk a hírfolyamban, ne pedig például egy futóversenyes.