Vannak még gyerekbetegségei a rendszernek.

Július 14-én indult el az Apple Pay szolgáltatása az Egyesült Királyságban, ami a várakozások ellenére sok bosszúságot okoz a felhasználóknak – hívja fel a figyelmet a Mashable.

Az első, amire érdemes odafigyelni, hogy megfelelő töltöttség mellett használjuk az Apple Pay szolgáltatását, hiszen ha a fizetés elindítása után merülne le a készülékünk, akkor könnyen előfordulhat, hogy ki is merítjük a keretünket. Erre a londoni tömegközlekedési társaság is felhívta a figyelmet, tehát, ha az utazás elején elindítjuk az Apple Pay rendszerét, de menet közben lemerül az iPhone vagy az Apple Watch, akkor az utazás végén nem tudjuk leállítani a szolgáltatást, így a maximális keretünket fogják levonni. Ráadásul, ha éppen ellenőrbe futunk bele, aki nem tudja ellenőrizni, hogy valóban fizettünk a tömegközlekedésért, akkor súlyos bírságot is a nyakunkba varrhatnak a helyszínen.

dreamstime_s_45077248

Ráadásul az Apple Pay a földalattinál is okoz gubancokat. Például az ujjlenyomat ellenőrzésénél, ha az illető keze izzadt, akkor többször is kell próbálkozni a fizetéssel, ami miatt hosszú sorok is kialakulhatnak, ez pedig értelemszerűen nem tetszik a londoniaknak.

Ráadásul, ha a fizetési metódus kellős közepén hívnak minket telefonon, akkor az egész procedúrát újra kell kezdeni.