Beindultak bolondok napján a márkák.

Április elseje veszélyes, hiszen minden egyes hírnél megvan annak a lehetősége annak, hogy csupán átverésről van szó. Vannak, akik hihetőbb, vannak akik pedig abszurd bejelentésekkel rukkoltak elő bolondok napján.

A Hooters például sajótközleményben jelentette be, hogy Amerikában új láncot nyitnak Roosters néven, aminek a középpontjában nem a dús keblű pincérnők állnak majd, hanem a férfiak elsődleges nemi jellege kapja a főszerepet. Még mielőtt a hölgyek túlságosan is megörülnének a hírnek, eláruljuk, hogy természetesen kacsa az egész, egyelőre biztosan nem nyit meg a Hooters férfi verziója.

roosters

A Kotex tampongyártó cég első hallásra is furcsa termék megjelenését dobta be a köztudatba, a balkezeseknek szánt tampont. Erre egy átlagos napon is felhúznánk a szemöldkünket, április elsején pedig végképp érdemes megkérdőjelezni a hírt, ami egyébként szintén átverés volt.

kotex

Lego glasses – ugye, milyen jól hangzik? A cég szerint ez egy olyan kütyü, amelynek a segítségével egyszerűen megtalálhatjuk a darabok között pont azt, amelyikre éppen szükségünk lenne. Hiánypótló eszköz lenne, ha tényleg készítenének ilyet. Sajnos még egy jó ideig nem foghatjuk a kezünkben a Lego speciális szemüvegét.

lego

A pizza és sör köztudottan remek páros, a különböző, ízesített sörök pedig egyre népszerűbbek. Már most is kaphatók első hallásra egészen szokatlan ízvilággal rendelkező sörök, a japánok például kifejlesztették a tejes sört, Kanadában uborka és menta sört lehet vásárolni, Belgiumban pedig az egyik sörgyártó mustármaggal bolondította meg a nedűjét. Ilyen előzmények után akár még hihető (igaz, akkor is bizarr) lehetne, hogy a Pizza Hut pepperonis sörrel rukkolt elő, amiről egy meggyőző videót is forgattak. De nem kell aggódni, ez még nem a jelen, csupán egy vicces tréfa.

A hirdetők biztosan imádnák, ha igazi lenne az AOL új fejlesztése, miszerint egy szabadalmazatott genetikai vizsgálat segítségével a reklámok a gének alapján jutnának el a fogyasztókhoz. Nos, mielőtt bárki beleélné magát abba, hogyan lehetne az új lehetőséget kiaknázni, sajnos az az igazság, hogy ennyire azért még nem fejlett a tudomány. Vagy legalábbis ilyet még sehol sem lehet csinálni.

aol

A Skype nem fektetett túl sok energiát a bolondok napjába, sehol egy gondosan kidolgozott kampány vagy sajtóközlemény, csupán egy rövidke írás a Twitteren arról, hogy megérkezett „a gluténmentes Skype, ami egy új út… áh, felejtsd is el”.

A természet és a gyermeki kíváncsiság ihlette a legújabb órát, amit az Analog Watch Co. mutatott be április elsején – hangzik el a promó videóban. Az Ant Watch nem egy újabb okosóra a piacon, hanem valami egészen más: még az időt sem mutatja, csupán hangyák mászkálnak benne. A hírnek a TechCrunch szépen beugrott, de még online petíció is elindult azért, hogy azonnal fejezzék be a „kegyetlen” Ant Watch gyártását.

A Microsoft segítségével kicsit legalább nosztalgiázhattunk. Már az elképzelés is meredek, hogy a Lumia okostelefonokra MS-DOS operációs rendszert fejlesztettek

ms-dos

(via)