Még korai fázisban van a tesztelés, egyelőre csak meghívásos alapon lehet bejutni a rendszerbe.

A Google kisvállalkozókkal foglalkozó részlege azért döntött úgy, hogy elindítja a domain regisztrációs rendszerét, mert felmérésük szerint a KKV-k 55 százalékának nincs saját honlapja – írja a thenextweb.com. Az arány túl magas, így a Google azt tűzte ki célul, hogy így segíti a kisvállalkozások online jelenlétét.

ggl

A Google Domain egyébként önmagában nem kínál hostingot, de a Squarespace, Wix, Weebly és a Shopify site-építők partnerként leszerződtek.

Az ígéretek szerint – ha mindenki számára elérhető lesz a szolgáltatás – minden egyes domaint regisztráló akár 100 e-mail címet is hozzárendelhet az oldalához, és több mint 100 egyedi al-domaint is regisztrálhat. A szolgáltatáson keresztül pedig szabadon lehet majd a domainekkel kereskedni, de ellentétben más hasonló szolgáltatókkal a Google nem fog extrát felszámolni azért, hogy privátként regisztráld a domained. Ráadásul mivel a cég saját DNS szervereit fogja használni a szolgáltatás, valószínűleg nagyon gyors lesz az oldalad.

További részleteket itt találsz az új szolgáltatásról, ha pedig türelmetlen vagy, kattints a jobb felső sarokban található “Manage My Domains” feliratra, majd pedig a “I’d like to request an invitation code”-ra, hogy kérj egy meghívó kódot.