A legnépszerűbb videomegosztó szolgáltatás számára évről évre komolyabb kihívást jelent, hogy megóvja a fiatalokat a zaklatástól és a pedofilok támadásaitól. Utóbbi probléma az elmúlt hetekben ismét előtérbe került, ugyanis kiderült, hogy a kifejezetten gyerekeknek szóló videók alatt rendszersen pedofilhálózatok kommentelői bukkannak fel.

A YouTube számára ez nem csak azért rossz hír, mert nyilvánvalóan nem akarják a fiatal nézőket kitenni ilyen veszélyeknek, de azért is, mert a hír elterjedésének hatására több jelentős cég azonnal visszavonta hirdetéseit a videomegosztóról – a Google szolgáltatása éppen ezért meglehetősen drasztikus lépésre szánta el magát.

Jobb híján egyelőre megszüntették a kommentelés lehetőségét a gyerekvideók alatt

A YouTube hivatalos blogján a múlt héten jelent meg egy közlemény, amiből kiderül, hogy a videomegosztó átmenetileg letiltja a kommentelés lehetőségét azon videók alatt, amikben kiskorúak szerepelnek. Mindez ráadásul nem csupán ígéret, a cég azonnal akcióba lépett, aminek következtében már több millió videó alól tűnt el a hozzászólás lehetősége.

A tiltás a blogposzt szerint időszakos, ugyanakkor a bejegyzés arra nem tér ki, hogy pontosan meddig lesz érvényben. A YouTube a korlátozás ideje alatt egy olyan vadonatúj algoritmus kifejlesztését tervezi, ami a jövőben képes lehet arra, hogy automatikusan felismerje és eltávolítsa az ártó szándékú hozzászólásokat.

Forrás: Google