A brazil hatóságok őrizetbe vették a 19 éves Lorraine Bauert, aki a vádak szerint cracket terjesztett, miután egy Sao Paulo-i lakásban egy hátizsáknyi drogot találtak nála. A nő és ügyvédje tagad, a hatóságokat azonban ezidáig nem sikerült meggyőzni az igazukról.

A nő az Instagramon 58 ezer követővel rendelkezik, de a rendőröknek az a fotósorozat keltette fel az érdeklődését, amit a nyomozásuk során Sao Paulo városa mellett, a hírhedt Crackland nevű városrészben készítettek, ahol közterületen árulják és fogyasztják a drogot. A megfigyelés alapján a nő ráadásul vezető szerepet töltött be a kábítószerkereskedelemben, az így megszerzett pénzből pedig a fényűző életet élt, ezeket a képeket tette közzé az Instagramján is. 

Az azóta eltávolított közösségi oldalaira a luxusban készült képeket töltötte fel, és azt állította magáról, hogy modellkedésből él ilyen jól. A helyi újságok úgy tudják, hogy jogi tanulmányokat is folytatott. Testvére szintén influenszer, szerinte az, hogy a lány rossz útra tért, az amiatt történhetett meg, hogy 2014-ben meggyilkolták édesapjukat, és csak gondoskodni szeretett volna a családjáról. Bauernek van egy gyermeke is, ezért azt kérik a hatóságoktól, hogy házi őrizetben kerülhessen a tárgyalásig. 

Forrás: Vice