Hétfő délig lehetett igényelni az időkapszulát, keddtől pedig elbúcsúzik a közösségi oldal.

Az iWiW közlése szerint mintegy 350 ezren mentették le adataikat a rendszerből. Aki nem igényelte az időkapszulát, az végleg búcsút mondhat a közösségi oldalon közzétett emlékeinek, hiszen a bezárás után automatikusan törlődnek az adatok.

Május 15-én, a bezárásról szóló bejelentés napján 200 ezer fölé ugrott az addig átlagosan napi 60 ezres látogatószám – számolt be az oldalt üzemeltető cég az MTI kérdésére, hozzátéve: egy hétig volt magas a látogatószám, később visszaállt a bejelentést megelőző állapotra.

iwiw

Ez is mutatja, hogy hiába fejezték ki sajnálatukat sokan a magyar sikertörténet lezárását illetően, az iWiW iránti kereslet nem változott meg – összegezte a tapasztalatokat Origo Zrt. sajtókapcsolati munkatársa. Több olyan eset fordult elő az utóbbi hetekben, amikor adathalászattal cégek, vállalkozások hasznot szerettek volna húzni az iWiW bezárásából – hívta fel a figyelmet az üzemeltető, kiemelve: az iWiW figyelmeztette felhasználóit arra, hogy ne adják ki adataikat, illetve ha mégis megteszik, akkor milyen következményekkel kell számolniuk.

Az adathalászó oldalak ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hivatalból eljárást indított. A 12 éve alapított magyar közösségi portál, amely egykor a leglátogatottabb honlap is volt, a világot behálózó konkurencia, a Facebook előretörésének áldozata.