Egy szép, hosszú metrózás könnyen elaltathatja az embert, ám most itt egy új „MetroNap” nevű alkalmazás, amely vigyáz arra, hogy véletlenül se aludd át azt a megállót, ahol le kell szállnod – írja a Fastcoexist.com.

Néhány másodperccel a megállód előtt a telefonod vibrálni kezd és felébreszt a MetroNap applikációnak köszönhetően, amelyet Tobias Domhan fejlesztett ki a New York-i metróhoz.

3016551-poster-1280-sleeping

Először ki kell választanod a metróvonaladat, majd a kezdő-és végállomásodat. Hogyan képes vibrálásra bírni a telefonodat az alkalmazás és felébreszteni? Érzékeli, hogy a vonat mozog-e vagy sem, így meg tudja mondani, mennyi megállót tettél már meg.

Domhan, aki korábban a Bitly nevű cégnek dolgozott, akkor állt elő az ötlettel, amikor a barátnője metrózott, elaludt és „ott kötött ki, ahova nem akart menni”.

Nézzétek meg az alkalmazásról készült videót:

A MetroNap egyike a tucatnyi applikációnak, amellyel a New York-i MTA (Metropolitan Transportation Authority) alkalmazás versenyében pályáznak. A többi ellenfél között találunk még egy augmentált valóság alkalmazást is, amely segít a feliratok könnyebb olvasásában (a lenti videóban láthatjátok a működését) és ott van például az „Exit NYC” nevű is, amely megmutatja az ingázóknak a szükséges kijáratokat. A Transportation Nation oldalán még több pályázó applikációval ismerkedhettek meg.

A verseny, melynek szponzora az AT&T, 20 ezer dolláros fődíjjal kecsegtet. A kedvenc pályázatokra szeptember 10-ig lehet szavazni.