A Reelsek és ajánlások nélküli Instagram-nosztalgia alkalmazást éppen akkor törölték az App Store-ból, amikor a fejlesztők bejelentették az elindulását.

Az OG App lehetővé teszi (tette volna) a felhasználók számára, hogy bejelentkezzenek Instagram-fiókjukkal, és hirdetések, ajánlások és Reelsek nélkül böngészhessenek: magyarán úgy, ahogy sokan vágynak rá, mert zavarják őket az Instagram egyre tolakodóbb funkciói, amelyeket széles körben visszautasítottak a felhasználók.

Egy nappal azután, hogy az alkalmazás hivatalosan elindult, szerdán eltávolították az App Store-ból – írja az Engadget. A Twitteren az OG App készítői azt mondták, hogy az alkalmazást 10 000-en töltötték le, és az eltávolítása előtt felkapaszkodott a rangsorban.

Nem világos, hogy az Apple távolította-e el az OG App-ot a Meta kérésére, de korábban a Meta már távolíttatott el ilyen alkalmazást, és pert indítottak olyan emberek ellen, akik ilyen klónokat hoztak létre. A Meta szóvivője, Ryan Brack azt mondta a The Verge-nek , hogy az alkalmazás sérti az irányelveket, és a vállalat „minden megfelelő végrehajtási intézkedést” megtesz, de nem részletezte, hogy ez mit jelent. 

Az OG App készítői a Twitteren azt állították, hogy a csapattagok személyes Instagram- és Facebook-profiljait is kitiltották. Hardik Patil, az OG App egyik alapítója a The Verge-nek elmondta , hogy még mindig értékelik a következő lépéseket, és nem léptek kapcsolatba Metával, de szerintük a felhasználók megérdemlik a jogot, hogy ellenőrizzék, mit fogyasztanak, és az OG továbbra is megvédi és harcol e jogáért.

Forrás: The Verge