A Reporters Without Borders (Riporterek Határok Nélkül) nonprofit szervezet új kampánya kellemetlen üzenetet kommunikáló világvezetőket mutat be – írja a Fastcocreate.com.

Az utolsó esetben, amikor a világ első embereit digitálisan manipulálták egy kampányban, úgy rendezték, mintha szeretnénk egymást. A Reporters Without Borders számára készített új fotósorozat azonban azt mutatja meg, mit gondolnak ők rólunk valójában.

1682907-slide-slide-5-reporters-without-borders

A BETC Paris ügynökséghez tartozik az új print kampány, amelyben olyan vezetők mint Vlagyimir Putyin vagy Kim-Jong Un, félreérthetetlen gesztust tesznek a nézők felé. A nonprofit szervezet támogatása céljából készült el a sorozat, a május 3-i Nemzetközi Sajtószabadság Napja alkalmából.

Minden vezetőt mint nem demokratikus államfőt ábrázolnak, akiket néhányan akár a diktátor címkével is ellátnának – ők azok, akik korlátozhatják azt a szabadságot, amelyek az újságírók a világ más részein élvezhetnek, s mindezt megspékelik a képeken látható kedves gesztussal. A Reporters Without Borders, amely öt kontinensen támogatja a sajtó jogait, azt reméli, hogy a vezetők elnyomó döntéseinek ezen metaforikus interpretációja arra inspirálja majd az embereket, hogy megvédjék magukat az igazságtalansággal szemben.

1682907-slide-slide-1-reporters-without-borders

1682907-slide-slide-3-reporters-without-borders

1682907-slide-slide-4-reporters-without-borders

1682907-slide-slide-2-reporters-without-borders