A zenei fesztiválok résztvevői imádnak sátorozni, de sokan közülük nem gondolnak bele, mennyi szemetet halmoznak fel és hagynak hátra, amikor az utolsó dal is elhangzik és ideje hazamenni. A Glad is erre gondolt, amikor a ForceFlex zsákjai kampányát megálmodta, amelyet a 2013-as SXSW zenei fesztiválon indítottak útnak. A cél az, hogy felhívják a figyelmet a cég környezetbarát tevékenységére – írja a Fastcocreate.com.

A koncepció, melyet a Miamiban működő Alma ügynökség dolgozott ki a következő: Glad ForceFlex táskákból készítenek egyszemélyes sátrakat, amelyeket szétosztanak a fesztiválozók között azzal a feltétellel, hogy azokat a fesztivál végén szemeteszsákként használják az általános hulladékok számára.

1682925-inline-inline-1-glad-tent

A Glad azt mondja, hogy a sátrak fogadtatása pozitív volt az SXSW fesztiválon, de miután rengeteg hasonló rendezvény várható a nyár folyamán, érdekes lesz megfigyelni, mennyi Glad sátrat használnak és, hogy azok segítenek-e a hátrahagyott szemét mennyiségét csökkenteni.

1682925-inline-1280-1-glad-tent

A cég korábbi próbálkozásai a szemét csökkentésére és újrahasznosítására fókuszáltak, ez az első alkalom, hogy a Glad valóban eljátszott az újrafelhasználás témájával. Ez a kampány lehetővé teszi, hogy a már meglévő Glad ügyfelekkel is kapcsolatba lépjenek, és emellett az egyik fő cél az volt, hogy a fiatalabb korosztályt szólíthassa meg a márka, a zenei fesztiválokkal való asszociáció révén.