Nem tudod még, mit ajándékozz rokonodnak, barátodnak? Egy felmérés szerint a kütyükért szinte mindenki megőrül.

A karácsonyi készülődés során tízből csupán egy ember készül tudatosan, és vásárolja meg ajándékait már jóval az ünnepek előtt. A Samsung Facebook oldalának rajongói körében készített felmérés szerint Magyarországon az év legfontosabb ünnepe még mindig a hagyományok és a tradicionális értékek megőrzéséről szól: a karácsonyról szinte mindenkinek a család és a szeretet jut elsőként eszébe. Az ajándékozás a költségek és a stressz miatt csak a dobogó utolsó fokára kerül, így nem csoda, hogy az emberek kétharmada az utolsó pillanatban, a karácsonyi forgatagban szerzi be az ajándékokat.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-tablet-headphones-best-christmas-gift-decorative-box-red-background-image46902152

A Samsung felmérése rámutat, hogy minden évben a legközelebbi hozzátartozónk, (párunk, szüleink) megfelelő ajándékának kiválasztása okozza a legnagyobb fejtörést. Ugyanakkor a többség végül mindennek örül. A felmérés szerint idén a mobilkészülékek – legyen az okostelefon vagy táblagép – számítanak az abszolút kedvencnek, majd a szórakoztató elektronikai készülékek következnek a kívánságlistákon, a legkevésbé pedig a különböző édességekre, italokra vágyunk.

– A mobilkészülék évek óta karácsonyi slágertermék, akárcsak a TV vagy általában a műszaki cikkek, hiszen e téren a választék évről évre bővül, így mindig kapható egy újabb vagy jobb készülék, mint ami éppen a birtokunkban van – nyilatkozta Törökné Nagy Monika, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing vezetője.