Úgy tűnik, hogy szinte minden héten elindul egy „crowdfunding” kampány, amelynek egy okos óra a főszereplője. Az e heti is megérkezett a „HOT Watch” személyében – írja a The Next Web.

A „HOT” elnevezés nem túl eredeti, viszont ez a rövidítése a „Hands on Talk” nevű technológiának, amelyet a PHTL az elkészítésekor alkalmazott. Ezzel lehet hanghullámokat indítani a csuklódról, amikor az órával egy hívást indítasz.

hotwatch-palm

A HOT a különböző kézmozdulatokra fog reagálni hívások fogadásakor és indításakor. Néhány ezek közül, például az integetés ahhoz, letegyük a telefont, nem túl praktikus a való világban, hiszen összezavarná a körülöttünk lévő embereket, de néhány más gesztus valóban hasznos lenne.

Az órában van egy „Elestem és nem tudok felállni” stílusú mérőeszköz, amely figyelmezteti a sürgősségi szolgálatokat, ha elesik a hordozója.

hotwatch-520x292

A fogyasztók eddig is érdeklődéssel fordultak az okos óra projektekhez. A Kreyos eddig több mint 1 millió dollárt gyűjtött össze az Indiegogo oldalán és úgy tűnik, a HOT is eléri a célját. A Pebble, amely a sztenderd okos karóra, több mint 10 millió dollárra tett szert és 275 ezer előrendelést jegyezhetett fel magának.