Emlékeztek arra, amikor gyerekként a paplan alatt rejtőztetek éjszaka és egy zseblámpa fényénél olvastátok a kedvenc könyveteket? A tabletek korában ma már ez ritkán fordul elő, de most megjelent egy briliáns új könyv „Hide & Eek!” címmel, melynek szerzői Rebecca Sutherland, a Hat – Trick és a Knock Knock, és amely visszahozza a különleges élményt. Ez egy könyv egy szórakoztató csavarral: az izgalmas és ijesztő képek nem láthatóak napközben és csak éjszaka, egy zseblámpa fényénél jelennek meg – írja a Fastcodesign.com.

„Varázslatos, amikor megjelennek a képek, amelyeket szabad szemmel nem lehet látni” – magyarázza a Hat-Trick kreatív igazgatója, Jim Sutherland. „Még, ha tudod is, hogyan működik, akkor is lenyűgöző.”

1673337-inline-lion

A tintát lényegében két papír közé helyezték, amely csak akkor látható, ha a papírt megvilágítják. Természetesen, vallja be Sutherland is, ezt könnyebb kimondani, mint megcsinálni: a trükkös része az, hogy teljesen láthatatlan legyen az effektus világosban, amihez különböző papírokat és az illusztrációk tónustartományát is tesztelték, mire megtalálták a megoldást.

Oroszlánok, elefántok és szörnyek jelennek meg, hogy kitöltsék az ártalmatlan illusztrációk üres helyeit, bebizonyítva, hogy a jó öreg analóg trükkök még mindig szórakoztatóak és relevánsak tudnak lenni egy világban, amelyet a digitális felületek uralnak. Ráadásul most, hogy kifejlesztették a megfelelő nyomtatási technikát is, a Hide & Eek! csapata azt tervezi, hogy további könyveket jelentetnek meg, amelyekben a tenger és a dzsungel mélyére varázsolják a gyerekeket az ágyaik kényelmes menedékéből.

A könyv itt megrendelhető 22 dollárért!