A Meta már hosszú ideje hangoztatja, hogy azt szeretnék, ha a csoportok nagyobb szerephez jutnának, és a beszélgetések, eszmecserék az ilyen csoportokban zajlanának. A kisebb közösségek támogatása mellett fontos szerepet játszik ebben az is, hogy így a csoportok moderációját gyakorlatilag az adminokra lehet bízni, kevesebb dolga van vele a Facebooknak. 

Az adminoknak szeretnének segíteni a csoportok testreszabásában különféle módokon – a megjelenéstől az üdvözlő üzenetekig és így tovább. Ezek a funkciók segíthetnek jobban megkülönböztetni az egyik csoportot a másiktól, és segítenek meghatározni a csoport és annak kultúrájának alaphangját. A csoportok testreszabásában segíthet az, hogy módosíthatják a csoport színeit, a háttereket és betűtípusokat, valamint azt az emojit, amellyel a tagok reagálnak a csoport tartalmára. Ezenkívül funkciókészletekkel választhatnak a bejegyzések, formátumok, jelvények, adminisztrációs eszközök és egyebek előre beállított gyűjteményei közül, amelyeket aztán egy kattintással engedélyezhetnek a tagok számára.

Lehetőség lesz üdvözlő üzenetet küldeni a tagok számára, vagyis a csoport szabályokat nem kell rögzített posztban állandóan kint tartani. Ez az üzenet nem egy egyszerű bejegyzés lesz, hanem szépen végigvezeti az új csoporttagot a legfontosabb tudnivalókon. Sőt lehet egyfajta jutalmoként különböző pozitív jelzőkkel illetni csoporttagokat, és a bejegyzéseik mellett megjelenik majd, hogy ők szórakoztatóak, informatívak, relevánsak stb. 

Elindul a Community Chats, amely a Facebook és a Messenger csevegőfelülete, amely lehetővé teszi az adminisztrátorok és a moderátorcsapat számára, hogy valós időben beszéljenek egymással. A funkció hasznos lehet olyan nagyobb közösségek számára, amelyekben egy csapatnyi ember vesz részt, akiknek ugyanazon az oldalon kell lenniük a közösségkezelési döntésekkel kapcsolatban, beleértve azokat is, amelyeket gyorsan meg kell hozni olyan tartalomra reagálva, amelyhez esetleg szükség lehet a hozzájárulásukra, felügyeletükre vagy eltávolításukra.

A csoportok ismétlődő eseményeket is létrehozhatnak, ha a csoport rendszeresen találkozik virtuálisan vagy személyesen. És megkezdik egy új „alcsoportok” funkció tesztelését is, amely lehetővé teszi a tagok számára, hogy meghatározott témák, földrajzi hely vagy alkalmak szerint elkülönüljenek. Ezek az alcsoportok egy helyen kezelhetők, és lehetőséget adnak az embereknek, hogy kisebb csoportokban beszélgessenek a csoporton belül anélkül, hogy a főcsoport hírfolyamát összezavarnák. Sőt, fizetős alcsoportok létrehozására is lehetőség lesz. Szervezhetnek közösségi adománygyűjtéseket valamilyen közös cél elérése érdekében, vagy akár az oldal adminjainak az erőfeszítéseit is támogathatják. A csoportokhoz boltokat is lehet kapcsolni, hogy kifejezetten nekik szánt termékeket lehessen eladni.

Forrás: Techcrunch