Az OKCupid társkeresője egy nem mindennapi új szűrőt vezetett be, ami szerint a profilok közötti keresgélés során a szokásos életkor vagy lakóhely, magasság és többi paraméter mellett arra is rá lehet szűrni, hogy ki az aki nem hiszi el a tudománynak, hogy a klímaváltozás egy létező dolog, és éppen zajlik. 

A cég közleménye szerint rengetegen használják ezt a funkciót, ami egybe is vág azzal a jelenséggel, hogy nem csak a társkereső, de az összes többi közösségi oldalon sokkal népszerűbbek az olyan említések mint a klímavédelem, környezet, klímaváltozás, globális felmelegedés, újrahasznosítás vagy Greta Thunberg. 

Mellékesen megjegyezzük, hogy a randioldal felmérése szerint a klímaváltozás tagadása a szerelmi életet is rombolja, ugyanis a felhasználóik 97 százaléka hisz a klímaváltozásban, 82 százalékuk aggódik miatta, és több mint 90 százalékuk mondta azt, hogy változtattak valamilyen szokásukon, miután kiderült számukra, hogy az árt a környezetnek. 

Az algoritmusuk is ajánl potenciális partnereket, és itt is számításba veszi azt, hogy milyen a viszonya a feleknek a klímavédelemhez. 

Az OKCupid szerint mára  a környezetvédelem olyan fontos kritérium lett, minthogy az illető szeret-e sportolni, vagy milyen zenéket kedvel. 

Forrás: Gizmodo