Emlékeztek még az olyan egyszerű játékokra, mint a bújócska vagy a fogócska? Az időkre, amikor a játékokat, amelyek ritkán beszéltek, fából és műanyagból állították elő és nem 3D nyomtatással készültek? Amikor a képzelet keltette életre a játékokat az elemek helyett? A mai gyerekek hihetetlen mértékben megszállottjai a technológiának, ez biztos. De még, ha tudnak is használni például egy tabletet, kell az nekik? – kérdezi a SimplyZesty.

A korban, ahol a gyerekek többségének csak képernyőket kell megérintetni vagy gombokat nyomogatni ahhoz, hogy játszhassanak, a Kol Kid a DDB ügynökséggel partnerségben egy új kampányt indított „Az egyszerű játék öröme” („The Joy of Simple Play”) koncepció köré. Egy okos online videósorozatot indítottak, valamint létrehozták a „Play Engine” nevű applikációt, amely végtelen sok egyszerű és klasszikus játékot, valamint tevékenységet biztosít a gyerekeknek.

Ami különösen jó, hogy ez a kampány egyszerre segít a gyerekeknek és a felnőtteknek is abban, hogy letegyék a kütyüket és újra felfedezzék az egyszerű játékok értékeit.