Ahogy a Snapchat egyre népszerűbbé válik, úgy fedezik fel a külső cégek is a benne rejlő lehetőségeket.

Ilyen a héten induló startup, Makeshake is, mely személyre szabott geofiltereket kínál az érdeklődőknek, melyeket profi designerek készítenek el. Kezdetben 54 profi designer vállalja filterek elkészítését, melyek meghatározott eseményeken és az azokhoz köthető területeken lesznek felhasználhatók – például esküvőkön, születésnapokon vagy céges rendezvényeken.

De hogy is működik szolgáltatás? Kezdetben a designerek feltöltik filter terveiket, melyekre a vásárlók kérhetnek különböző módosításokat – például a dátum és név mezőkben, de megváltoztathatók lesznek a minták, betűtípusok, színek és a tartalmi elemek elhelyezései is. A designerek 48 órán belül elérhetővé teszik a módosított filtereket, amit a vásárló fel is tölthet a Snapchatre jóváhagyásra. A befolyó összegek 55 százalékát a designer kapja meg.

És az exkluzív filterek nem lesznek olcsók. Egy átlagos filter ára jelenleg 22 dollár körül mozog, ám a Makeshake az egyénre szabott geofiltereket 75 és 150 dollár között kínálja a tervek szerint.

A geofilterek nagyban kedveznek majd a 35 éven felüli korosztálynak is, akik egyre nagyobb számban vannak jelen az alkalmazás aktív felhasználói között. Egy-egy ilyen filter például óriási sikert arathat majd egy esküvőn, ahol mindenki ugyanazzal a filterrel mutathatja majd be a nagy eseményt.

Lehet, hogy mostantól az esküvői készülődés része lesz a megfelelő filter elkészíttetése? Úgy néz ki a jövőben a rendezvényszervezőknek a Snapchattel is számolniuk kell…

Íme néhány példa:

Snapchat - Makeshake geofilter 01

Snapchat - Makeshake geofilter 02

Snapchat - Makeshake geofilter 03

Forrás: Adweek