#generositychallenge néven indult el a legújabb közösségimédiás kihívás. Az igazi hősök azok, akik a jelen helyzetben a saját érdekeiket is háttérbe szorítva azon dolgoznak, hogy másoknak minél elviselhetőbb legyen a most kialakult helyzet. Évek múltán nem azokra fognak emlékezni, akik felvásárolták a kézfertőtlenítőket és maszkokat, hogy aztán drágábban adják el, hanem azokra, akik önzetlenül segítenek másokon. Az igazi hősök az egészségügyi dolgozók, a mentők, a rendvédelmi szervek, de mindenki kiveheti a részét abból, milyen is jót tenni. 

A kezdeményezéshez bármilyen vállalkozás vagy magánember csatlakozhat. A kihívás különbséget tesz nagylelkűség és promóció között, eszerint az 1-et fizet 2-t kap vagy a 20 százalékos kedvezmény promóció, de ha egy évig ingyen biztosítja egy cég egészségügyi dolgozóknak a nyelvtanuló szoftverét, az nagylelkűség. 

Hasonlót itthon is lehet már látni, lakóközösségek együtt rendelnek élelmiszert, vagy Airbnb tulajdonosok adják oda lakásukat olyanoknak, akik elvesztették a munkájukat, és hirtelen nem tudják fizetni az albérletet. 

Forrás: Forbes