Március 13-án, szerdán az Egyesült Államok kongresszusa olyan törvényjavaslatot fogadott el, amely jelentős hatással lesz a TikTokra. 

Az Egyesült Államok képviselőháza ugyanis megszavazta az „amerikaiakat a külföldi ellenfél által ellenőrzött alkalmazásoktól való védelméről” szóló törvényt. Bár a törvényjavaslat említést tesz a TikTokról, minden olyan alkalmazásra vonatkozik, amelyet külföldi államok ellenőrzöttek az Egyesült Államokban

A TikTok kínai tulajdonosa 180 napot kapott arra, hogy eladja az amerikai részt, ellenkező esetben betiltják az alkalmazást az Egyesült Államok területén. Ez azt jelenti, hogy illegális lesz minden olyan alkalmazásbolt vagy webszerver, amely a TikTokkal kapcsolatban van, tehát például le sem lehet azt Amerikában tölteni.

A Kongresszus szerint a TikTokot egy kínai vállalat irányítja, annak ellenére, hogy a közösségi média alkalmazás többször is megerősítette, hogy ez nem igaz, mert magántulajdonban van. Ezen a héten a TikTok alkalmazáson belüli figyelmeztetést küldött az amerikai felhasználóknak, és felszólította őket, hogy lépjenek kapcsolatba helyi képviselőjükkel a törvényjavaslat ellen. 

A TikTok szóvivője „tiltásnak” nevezi ezt a törvényjavaslatot, és reméli, hogy a Szenátus mérlegeli a tényeket, mielőtt véglegesítené azt.

Forrás: Android Central