A Trump Media and Technology Group jelentése szerint egymilliárd dollárral támogatta meg nem nevezett befektetők a volt amerikai elnök közösségi portálját, aminek a neve Truth, azaz igazság. 

Trumpot a nagy közösségi oldalak az után tiltották ki, miután január 6-án zavargások törtek ki a Capitoliumnál, több ember pedig életét vesztette. A volt elnök ez után jelentette be, hogy akkor saját közösségi oldalt indít, most pedig az egymilliárd dolláros befektetés után azt üzente a technológia nagyvállalatoknak, hogy “a cenzurának és a politikai diszkriminációnak véget kell vetni”. 

A Trump Media and Technology Group összeállt a Digital World Acquisition nevű akvizíciós társasággal, hogy megpróbáljanak tőzsdre menni, viszont szakértők szerint ilyen mértékű magánbefektetésnél minimum furcsa, hogy nem hozzák nyilvánosságra, milyen csoportokhoz köthető a pénz. Az elnök mindössze annyit közölt, hogy diverzifikált befektetői csoportokról van szó. A cég értékét mindenesetre most 4 milliárd dollárra becsülik, és a tervek szerint jövőre indul el. 

Forrás: BBC