Kína legnépszerűbb közösségi média alkalmazása hatalmas mérföldkőhöz érkezett, hiszen a WeChat regisztrációk száma átlépte az egymilliárdos álomhatárt. A WeChat kommunikációja szerint februárban, – stílszerűen – a kínai Holdújév hónapjában következett be a rangos esemény.

A világ legnagyobb közösségi csatornája 2012-ben érte el ezt a sikert, azóta pedig már 2,1 milliárd főre duzzadt a Facebook és 1,5 milliárdra a WhatsApp felhasználóinak száma.

Annak ellenére, hogy Pony Ma – a WeChat anyavállalatának vezérigazgatója és alapítója – ünnepélyesen jelentette be a mérföldkő sikeres elérését, a nyugati közösségi média szakértők egy része óvatosságra int a hír kapcsán. A WeChat felhasználói ugyanis gyakran több fiókot is fenntartanak a személyes és üzleti fiókok elkülönítésére, így a felhasználók valós száma valószínűleg jelentősen eltérhet a regisztrációk számától.

Kínában járva egyébként nélkülözhetetlen eszköz lehet számunkra a WeChat, amely többfunkciós szolgáltatást kínál a felhasználóknak. Saját mobil fizetési rendszerrel rendelkezik, ráadásul segítségével étteremben is foglalhatunk asztalt vagy taxit hívhatunk bárhol.

Mára tehát a WeChat a kínai élet mindennapi részévé vált és már 15 országban indult el, jelenleg pedig Ausztrália meghódítására készül, ahol már több, mint 10.000 üzlet és étterem, valamint 2,5 millió felhasználó használja.

Forrás: ABC News