Kevésnek tartod a mostani 15 másodperces korlátot? Akkor eljött a te időd!

Az Instagramra már 2013 óta lehet videókat is posztolni, igaz, ezeknek a maximális hossza csak 15 másodperc, de még így is népszerű ez a szolgáltatás, sikerült is a felhasználóknak belezsúfolni a megosztásaikat. Most viszont azt jelentette be a cég, hogy 60 másodpercre fogják kitolni ezt az időkorlátot.

A blogban úgy fogalmaznak, hogy szeretnék, ha vidám, rugalmas és kreatív módon tudjanak videókat készíteni a felhasználók, és ezzel az egyperces lehetőséggel az ő kedvükbe szeretnének járni.

dreamstime_s_64161763

Állítólag az elmúlt hat hónapban a felhasználók 40 százalékkal több időt töltöttek a videók megtekintésével, így érthető is, hogy nagyobb figyelmet kap ez a része az alkalmazásnak. Ráadásul a hosszabb videók sokkal változatosabb tartalmakat hozhatnak magukkal.

A frissítést már a mai nap folyamán az útjára indítják, de ahogyan azt már megszokhattuk, csak fokozatosan kapják meg a felhasználók, így könnyen lehet, hogy egyeseknek akár néhány hónapot is kell majd várniuk rá.

Arról körülbelül egy hónapja írtunk, hogy a videós hirdetések akár egypercesek is lehetnek, így a mostani bejelentés csak a mindennapi posztolás során befolyásolhatja a márkák, hírességek stratégiáját.