Az idei I/O-konferencián a Google számos érdekes újdonságról rántotta le a leplet: elérhetővé vált például az Android P béta verziója, amiben vannak kifejezetten hasznos új funkciók, illetve az is kiderült, hogy kiterjesztett valóság támogatást kap a Google Maps. Nem marad ugyanakkor változások nélkül a Gmail sem, ami a jövőben gépi tanulásos módszereknek köszönhetően válik egyre okosabbá, képessé válva arra, hogy a szavak első kezdőbetűiből találjon ki előre akár hosszabb mondatrészeket is.

A mesterséges intelligenciát használó Smart Compose technológia (ami az automatikus kiegészítés jóval okosabb nagytestvére) tényleg képes pusztán szavakból előre “kimatekozni” jelentősebb szövegrészeket, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a szolgáltatás akár magától befejezhet egy általunk kezdett mondatot.

 

 

Az új lehetőség egyszerre lenyűgöző és ijesztő kicsit, viszont abban biztosak lehetünk, hogy a magyarul is működő verzióra még várnunk kell, ugyanakkor a Gmailt angolul használók már ebben a hónapban elkezdhetik tesztelni, hogy mennyire működik jól a levelező “szövegjóslós” technológiája.

Forrás: The Verge