Bár a Snapchat jelenleg a fiatalok éppen menő applikációja, úgy néz ki a 35 éven felüli korosztály is egyre inkább felfedezi magának az alkalmazást, hogy bemutassa élete apró részleteit és megnézze, milyen viccesen néz ki kutyafejjel.

Snapchat old

A The Wall Street Journal felmérése szerint a 35 éven felül amerikai okostelefon-tulajdonosok immár 14 százaléka használja az appot – ez pedig óriási növekedés a tavalyi 2 százalékhoz képest. A 25 és 34 éves korosztálynak pedig 34 százaléka filterez meg rendszeresen arcát.

A 35 éven felüli felhasználók arányának növekedésével a Snapchat komoly szerepet kezd játszani ebben a korosztályban is a többi social media-alkalmazáshoz képest. A 35 éven felüli okostelefon-tulajdonosok 22,5 százaléka használja a Twittert – itt még nem is nagy a lemaradás – de a 72,4 százalékos Facebook-arányhoz képest van még mit behozni.

A három óriás csatájának legnagyobb vesztese már mindenképpen a Twitter. A 25-34 évesek 37,8 százaléka használja a Snapchatet, míg a Twittert csak 25,6 százalékuk, a 18-24-es korosztálynál pedig ennél is nagyobb a szakadék a két alkalmazást tekintve: míg a Twittert a tárgyalt korosztály csupán 33,9 százaléka használja, addig a Snapchatet már 67,5 százaléka.

A színesebb közönségért tesz is a Snapchat – úgy néz ki, tisztában van azzal, hogy a fejlődés érdekében új korosztályokat is be kell vonzania, érettebb tartalommal. Ezért is követi élőben az amerikai választásokat és a riói Olimpiát. Az ilyen tartalmakkal a Snapchat elérheti, hogy ne csak egy vicces app legyen, hanem fontos kommunikációs csatorna.

De mi történik, ha az idősebbek felfedezik az appot? Akár az, ami a a Facebooknál is törént: egy kis visszaesés, amiből persze nyertesként is ki lehet jönni. Gondoljunk csak arra, hol tartanának most a Facebook-hirdetések – mind a hirdetők, mind a megcélzott közönség, mind a Facebook szempontjából – ha továbbra is tinik uralnák.

Persze ki tudja mit hoz a jövő. A jelek szerint a tinik mindig megtalálnak egy másik alkalmazást, amit még nem fedeztek fel a szülők…

Forrás: Social Media Times