Az Instagram nemrég kezdte el tesztelni azt az újítást, amelynek értelmében nem fogják a felhasználók tudtára adni, hogy a mások által posztolt képekre hányan nyomták rá a Tetszik gombot. Ennek a lépésnek a fő oka az volt, hogy elejét vegyék a platformon folyó lájkversenynek, és egészségesebb mederbe tereljék az Instagramot. Ám sok fiatal már meg is találta a módját annak, hogy kikerüljék ezt a fennakadást.

Sokan közülük ugyanis most üzleti fiókokat hoznak létre privát célokra – így ugyanis mindenki látja, hogy hány követőjüknek tetszik egy-egy megosztott tartalom. Ez a módszer azonban veszélyesebb, mint azt sokan gondolnák, hiszen az ilyen fiókok létrehozásához kötelező telefonszámot, vagy email-címet megadni – így könnyebben áldozatul eshetnek csalóknak vagy zaklatóknak.

Jelenlegi becslések szerint akát 60 millióra is nőhet azoknak a száma, akik így akarva-akaratlanul is közzéteszik a személyes adataikat, ami pedig már egy olyan krízis lenne, ami komoly problémát jelenthet a platform számára. Eddig azonban az Instagram nem tett intézkedéseket ezzel kapcsolatban, és csak remélhető, hogy hamarosan ráeszmélnek a bajra.

Forrás: Social Media Today