A YouTube már jó ideje nem csupán egy videomegosztó oldal, ahová bárki feltöltheti a saját tartalmait, hiszen a cég rengeteg saját gyártású tartalmat tesz közzé, bár ezeket jobbára csak akkor láthatják az emberek, ha hajlandóak kifizetni havi 12 dollárt a YouTube Premium szolgáltatásért. Így volt ez mostanáig, viszont a cég komoly változásra készül: a vállalat átgondolta az eddigi stratégiáját, és arra jutottak – mily meglepő –, hogy ingyenes tartalmakkal sokkal több embert tudnának elérni.

Ez kiemelten fontos a magyar felhasználóknak is, hiszen a cég saját gyártású tartalmaihoz eddig az sem férhetett hozzá, aki hajlandó lett volna fizetni, hiszen a YouTube Premium itthon nem elérhető. A most megszellőztetett változásoknak köszönhetően viszont jó eséllyel a jövőben mi sem maradunk ki a jóból, hiszen a YouTube globálisan szeretné növelni a saját gyártású tartalmaik nézettségét, szóval jó eséllyel az ingyen kínált filmek, sorozatok, interjúk és egyéb műsorok nálunk is láthatók lesznek.

A Karate kölyök folytatása is csak a YouTube Premiumon elérhető – Fotó: YouTube

A vállalat szerint a stratégiaváltás 2019-ben kezdődik és 2020-ra terjed ki a világ minden részére, viszont némileg rossz hír, hogy az ingyenesség csak a jövőben érkező tartalmakra lesz érvényes, azaz a korábbiak továbbra is csak a YouTube Premium előfizetőknek lesznek elérhetők. Ez egyben azt is jelenti, hogy a prémium szolgáltatás és a hozzá köthető extra funkciók nem szűnnek meg. Ha például valaki továbbra is reklámok nélkül akarja élvezni a műsorokat, a Premium keretében megteheti (már ahol elérhető), hiszen az ingyenessé tétel egyben azt is jelenti, hogy a YouTube műsorai mellett megjelennek a hirdetések is.

Forrás: Variety