A Meta elnézést kért a hibáért, amely miatt a Facebook-felhasználók minden megtekintett profilhoz automatikus barátkérést küldtek. Magyarán lebuktak a kémkedők.

„Javítottunk egy olyan hibát, amely egy legutóbbi alkalmazásfrissítéshez kapcsolódik, és ami miatt néhány Facebook-ismerőskérést tévesen küldtek el” – mondta a Meta szóvivője „Ezt leállítottuk, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.”

Számos Facebook-felhasználó panaszkodott a közösségi médiában péntek hajnalban a súlyos adatvédelmi jogsértés miatt, amelyet egyesek a stalkingolás (nyomozgatás, kukkolás, leselkedés) végének tituláltak.

Voltak amúgy olyanok, akik a Facebook valaha csinált legviccesebb dolgának nevezték a hibát, amivel például egy ex simán lebukhatott, hogy volt kedvese profilját nézegeti. Mások persze kevésbé örültek a nyilvánvaló technikai problémának, és kínosnak nevezték.

Egyes felhasználók szerint a Facebook kérést küldött olyan személynek is, akit pont, hogy blokkolni próbáltak.

Számos Facebook-felhasználó azt mondta, hogy deaktiválta a fiókját, és többek szerint a mostani tömeges elbocsátások is hibásak ebben.

Forrás: Daily Beast