A Google február 11-én jelentette be, hogy újabb egyszerű, de annál nagyszerűbb funkcióval bővíti a Gmail böngészős verzióját: rengeteg új lehetőség válik elérhetővé abban a legördülő menüben, ami akkor jön elő, ha a beérkezett levelek között jobb gombbal kattintunk az egyik e-mailre. Egészen mostanáig mindössze három opció közül választhattunk, úgymint az archiválás, az olvasottnak jelölés és a törlés, viszont a frissítés után már egy tucat újabb funkció vár majd ránk egyetlen kattintásra.

Három helyett már egy tucat lehetőséget fogunk kapni – Fotó: Google

Az új lehetőségek között megtaláljuk az olyan fontos opciókat, mint a válasz, válasz mindenkinek, vagy a továbbküldés, de lehetőség lesz például arra is, hogy ilyen módon címkézzük fel a leveleinket, vagy helyezzük át őket más mappákba, sőt lehetőség lesz az e-mail külön ablakban történő megnyitására, vagy azonnal kezdeményezhetjük, hogy a rendszer elkezdje nekünk összeszedni a feladótól érkezett korábbi leveleket.

Az újdonság február 11-ével kezd élesedni, de a folyamat akár két hétig is eltarthat, így ha a levelezőt megnyitva nem jelenik meg azonnal a frissített legördülő menü, akkor sem kell aggódni, hiszen legkésőbb február végére mindenkinél használható lesz a kibővített funkció.

Forrás: Google