A mobilokon tizennyolcszor több baktérium található, mint egy wc lehúzóján, ezért is fontos, hogy figyeljünk oda kütyünk tisztaságára. Még mielőtt nekiesnénk a telefonnak, vegyük le a töltőről, kapcsoljuk ki, és szedjük ki az akksiját (ha lehet), és a kimeneteket ragasztószalaggal fedjük le, nehogy valami kárt okozzunk bennük.

1.) Puha, szöszmentes ruha, vagy mikroszálas kendő

Az olyan anyaggal, amivel a szemüvegünket, napszemüvegünket tisztítjuk, gond nélkül használhatjuk a telefonunkon is. Így távolítsuk el a zsíros ujjlenyomatkat, foltokat a készülékről:

Nedvesítsd meg a ruha egyik végét. Arra figyelj oda, hogy sosem közvetlenül a telefonra fröcsköld a vizet! Ezután a nedves ruhával óvatosan törölgesd át a készüléket, végül pedig a száraz végével távolítsd el az esetleges nedvességet.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-dirty-cellphone-hand-man-cleaning-image36804845

A Mashable azt tanácsolja, sose használj durva anyagot, például törölközőt, vagy papírtörlőt, mert ezek károsíthatják, karcolhatják a kütyüdet.

2.) Fülpiszkáló

A fülpiszkálót nem csak sminkelés során tudod használni, hanem a telefonod sarkait, nehezen hozzáférhető helyeit is remekül tisztíthatod vele.

3.) Víz és alkohol

A víz nem mindig elég, ezért némi alkoholt használva nagyszerűen fertőtlenítheted a telefonodat. Arra azonban figyelj, hogy az Apple például nem ajánlja, hogy bármely termékét alkohollal tisztítsd, ezért a Mashable ennek a kipróbálást csak saját felelősségre ajánlja. 60-40 százalék arányban keverj össze vizet és izopropil-alkoholt, és ezzel a keverékkel töröld át a telefont.

4.) Víz és ecet

Ha tartanál attól, hogy az alkohol kárt okoz a kütyüdben, helyettesítsd házi ételecettel. Ebben az esetben fele-fele arányban készítsd el a keveréket, és ebbe mártsd bele a ruhát, amivel áttörlöd a telefont.