A héten az élőzéshez jelentett be újításokat a TikTok. Például ezentúl lehet üzemezni, és az üzemezett időpontot népszerűsíteni, élő kérdés-válasz opciót használni a beszélgetés közben, és lehetőség lesz co-streamingre is, vagyis együtt lehet streamelni például egy partnerrel. 

Az ütemezett élőzés  lényege, hogy létre lehet hozni egy eseménykártyát, amit meg lehet osztani a TikTokon és más platformokon. Az érdeklődők regisztrálhatnak az eseményre, és a rendszer emlékeztetőt küld nekik, mikor indul az élőzés. Lehetőség van vendég meghívására, ami azt jelenti, hogy hasonlóan a többi platformhoz, osztott képernyős módban lehet látni a beszélgetőpartnert. Ez egyébként nem teljesen új, akinek legalább ötezer követője volt, eddig is hívhatott vendégeket, most azonban már ezer követő után is lehet beszélgetőpartnert választani. 

A kérdés-válasz funkció január óta elérhető néhány felhasználó számára, most azonban sokkal több felhasználónál jelenik majd meg az a felület, ahol sokkal egyszerűbb megtalálni a kérdéseket, mintha a kommentek közül kellene kikeresni ezeket. 

A következő nagy lépcsőfok az élő streamek alatti vásárlási lehetőség lesz TikTok számára, amit már néhány nagyobb névvel el is kezdtek tesztelni. 

Forrás: Social Media Today