Több új funkciót is bejelentett az Android csapata, amellyel a kommunikáció és a munka lehet minden eddiginél egyszerűbb. 

Ilyen például a Közeli megosztás, ami lehetővé teszi, hogy egyszerűen és biztonságosan lehessen megosztani fájlokat a közeli Android telefonok, táblagépek és Chromebookok között, legyen szó fényképekről, videókról vagy akár teljes mappákról. A frissítéssel egyszerűbb lesz a saját eszközök közötti megosztás, ha ugyanazzal a Google-fiókkal vagyunk minden eszközön bejelentkezve. Ráadásul automatikusan elfogadja a fájlokat, akkor is, ha a másik eszköz képernyője éppen nem aktív. 

A frissített Google Drive widget segítségével a kezdőképernyő három gombja egyetlen érintéssel elérhető a Google Dokumentumok, a Google Diák és a Google Táblázatok fájljaihoz. A Google Keepben pedig a nagyobb widget és betűméret megkönnyíti a jegyzetelést, a teendőlisták és az emlékeztetők elérését.

Ha valaki nem a szavak embere, az a Google Meetben emojikká varázsolhatja a mondanivalóját. Egyelőre magyar nyelven ez még nem elérhető, de angol mondatokat az Emojify gomb segítségével lehet egy kupac emojivá változtatni, ráadásul több emojit is össze lehet keverni, így könnyedén meg lehet alkotni a pumpkin spice latte emojit is, ha valakinek erre lenne szüksége.  Ha már Meet, akkor telefonon és táblagépeken is elérhetővé válik az élő megosztási funkció, amellyel egyszerre akár száz ismerőssel lehet YouTube-videókat nézni, vagy éppen UNO-zni, Kahoot-ozni. 

Annak érdekében, hogy a tévéműsorokat és filmeket könnyebben elérhetővé tegyék a vakok és gyengénlátók számára, a Google TV hangleírásai élőben közölnek vizuális információkat, az óra pedig a sípoló jelzéseket érzékeli, és értesítést küld a siketek számára. Az óra egyébként kap egy teljesen új Keep csempét is, hogy egyszerűbben, a telefon használata nélkül lehessen jegyzeteket diktálni, vagy a teendőlistát ellenőrizni. 

Forrás: Google