Az Amazon egészen komoly hullámokat keltett Amazon Air nevű tervezett szolgáltatásának bejelentése kapcsán, melynek keretében drónok végeznék a kiszállítást. Most a robotikával foglalkozó startup és iPhone készülékekkel összeköthető játékokra szakosodott Sphero állt elő saját koncepciójával; a neve Amazon Ground – írja a TechCrunch.

A Sphero tehát iPhone-nal kezelhető, guruló robotokat készít, amelyek felvillanak és a segítségükkel többféle alkalmazásalapú játékot próbálhatunk ki. Ez a videó is jól mutatja, hogy a kreálmányai mire képesek. A cég a 2.0-ás verziót idén állította össze és az Amazonnal is partnerséget ápolnak.

A kis robot felhasználása persze ilyen módon felhoz néhány logisztikai problémát is és hát lássuk be: mégis csak labdáról van szó, ami arra való, hogy az ember belerúgjon. Nem mintha nem tartanánk remeknek a kivitelezést. A paródia mindenesetre remekbe szabott és ahogy így elnézzük, a videóban szereplő robotok tényleg otthonosan mozognak abban a raktárban, szóval ki tudja, mit hoz még a jövő.