A LinkedIn-ről emelhet át elemeket az oldal.

Ha valaki használja a LinkedIn-t, akkor nem ismeretlen számára az a funkció, hogy a profiljához különböző tageket tud hozzárendelni – például azt, hogy műszaki menedzser, coach, HR, PR, stb. Ezen az oldalon érthetően leginkább a szakmai készségeket adják meg a felhasználók, de úgy tűnik, a Facebook lemásolná ezt.

A The Verge ugyanis azt írja, hogy Mark Zuckerberg közösségi oldala hasonló címkézést tesztel, jelenleg az új-zélandi felhasználók körében. Mivel a Facebook elsősorban nem szakmai oldal, ezért itt azt is meg lehetne adni, hogy valaki vegán, apuka, fotós, vagy éppen frissen házasodott.

facebook-profil-cimke

A Facebook szóvivőjét megkereste a The Next Web a teszteléssel kapcsolatban. A lap szerint az újfajta címkézéssel még több minden kiderülhet az adott felhasználóról, a profilja még személyesebb lehet. Akár az ismerősök is hozzáadhatnak bármilyen címkét az illetőhöz, például olyat, hogy “lelkes bringás”. Persze nem jelenik meg automatikusan a profilon, csakis a felhasználó engedélyével, így ki lehet védeni a nyilvános sértegetést, trollkodást, megalázást.

dreamstime_s_23077666

Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy az új funkció mikor véglegesedik és mikor kapják meg a felhasználók világszerte.