A LindkedIn lassan, de biztosan növekszik – most pedig óriási mérföldkőhöz ért el.

A karrierre szakosodott közösségi média platform elérte az 500 millió felhasználót, mellyel most már hivatalosan is a legnagyobbak között van.

A LinkedIn beszámolói szerint jelenleg több mint 10 millió aktív pozíciót hirdetnek, 9 millió cég számára biztosítanak hozzáférést a munkaerő kereséshez és hetente több mint 100.000 cikk kerül publikálásra oldalukon.

A statisztikák szerint a átlagban a legtöbb összeköttetés az emberek és cégek között az Egyesült Arab Emirátusokban van – itt egy emberre átlagban 211 connection jut – amit aztán Hollandia és Szingapúr, majd az Egyesült Államok és a Dánia követ. Hasonló szempontból az öt legnépszerűbb város London – átlagban 307 connection –, Amszterdam, San Fransisco, Jakarta és Milánó. A legnépszerűbb területek az összeköttetések átlagos állása szerint a HR – átlagban 415 összeköttetés –, a product management, a business development, a marketing és a consulting.

A Micosoft tavaly vásárolta fel a LinkedInt, melyet azóta folyamatosan fejleszt is. Néhány cikkünk a legutóbbi változtatásokról:

Jönnek a szponzorált üzenetek a LinkedInre is

Megújulnak a Company Page-ek a LinkedInen

Bővebb információkat szolgáltat a LinkedIn hirdetőinek

Kisebb cégeket és szabadúszókat toboroz a LinkedIn

A LinkedIn sikerére már a Facebook is felfigyelt és tett is ellene apró lépéseket:

A Facebook most a LinkedInnek megy neki

Forrás: We Are Social Media