Először a hírfolyam algoritmusokkal próbálták tönkretenni az Instagramot, aztán megnyitották a platformot a hirdetők számára, utána pedig jött a Snapchat-klón „Stories” – és egyik sem vett vissza a szivárványos app lendületéből, hanem gyorsabban nő, mint valaha: elérte a havi 700 millió aktív felhasználót.

Az app még tavaly decemberben érte el a hatszázmilliós értéket, ami azt jelenti, hogy mindössze négy hónapra volt szüksége a plusz száz milliós értékhez. Viszonyításképp, a Twitter egy év alatt 18 milliót gyűjtött össze egy év alatt, a Snapchat pedig összesen 161 millió userrel büszkélkedhet.

A növekedés egyben azt is eredményezte, hogy az Instagramnak hat hónapba telt 500 millió MAU-ról (havi aktív felhasználóról) 600-ra emelkednie. Ezzel az értékkel valószínűleg októberre el fogja érni a bűvös egy milliárdot.

Az egy milliárd dolláros befektetés, amellyel Mark Zuckerberg megszerezte a fotós appot 2012-ben, igencsak jó döntésnek bizonyult – mostanra 50 milliárd dollárra becsülik az értékét. És egyre-egyre növekszik.

De természetesen a méret nem minden. Ahogy a közösségi platformok növekednek és kibontakoztatják targetálási lehetőségeiket, a vállalatok elindulhatnak egy még inkább fókuszált közönség elérése felé, ezzel pedig a legnagyobbakat is legyőzhetik – tehát, ha közönségünk aktív használója az Instagramnak, akkor egyre valószínűbb, hogy a témában érdekelt legtöbb embert fogjuk cselekvésre buzdítani.

Persze az Instagram (és a Facebook) minden bizonnyal leginkább a Snapchat legyőzésének örül az Instagram Stories-zal:

Két gyors újítás az Instagramnál – leverve a Snapchatet

Forrás: SocialMediaToday