Az Egyesült Királyságban, Új-Zélandon, Kanadában és Ausztráliában elérhető lett az Apple készülékeken az a funkció, amely az Üzenetek szolgáltatásban elhomályosítja a meztelen testrészeket. Ez az újítás elsősorban a gyerekek védelmére készült, és egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, ha nyíltan szexuális jellegű képet kap a felhasználó. 

A képek ellenőrzése az eszközön történik, vagyis nem arról van szó, hogy mostantól az Apple minden elküldött fotót először egy adatközpontba küldene, és azt ígérik, hogy ez az újítás a végpontok közötti titkosításra sincs hatással. Az engedélyezési funkció bekapcsolásával a bemenő és kimenő képek is homályosak lesznek, vagyis be lehet állítani, hogy ne csak fogadni, de küldeni se tudjon ilyen jellegű tartalmat a felhasználó. Ha pedig szexuális tartalmú képet észlelnek, a gyerekeknek lehetőségük lesz üzenetet küldeni egy felnőttnek, akiben megbíznak a megjelölt fotókkal kapcsolatban.

Eközben a Spotlight, Siri és Safari keresések biztonságos források felé irányítják a felhasználókat, ha gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre keresnek válaszokat. 

Forrás: The Verge