Több mint 200 ezer cég reklámoz az oldalon.

Csupán tavaly szeptemberben adta meg a lehetőséget világszerte az Instagram a hirdetések elindítására, mostanra már több mint kétszázezer hirdetővel büszkélkedhet az oldal – számolt be erről az Instagram a hivatalos blogjában. A hirdetők mintegy 200 országból tevékenykednek, csupán a negyedük amerikai.

Persze a blogban más, a hirdetők számára pozitív gondolatokat is leírtak. Állítólag az Instagram-felhasználók 60 százaléka több termékről és szolgáltatásról a Facebook tulajdonában lévő oldalról tájékozódott már, 75 százalékuk pedig már kattintott a weboldalra, vásárolt a hirdetésnek köszönhetően, vagy mesélt arról egy barátjának (ezt egyébként egy tavaly novemberi felmérésre hivatkozva írják).

kampany-instagram

Sikersztorik

Az Instagram kiemel néhány jó példát is arra, hogy mennyire hatékony is tud lenni egy-egy jól megvalósított kampány.

Kiemelik például a brazil PetLove internetes áruházat, akik a mobilos alkalmazásukat szerették volna népszerűsíteni. Ők állaítólag a Facebookon elért sikerek után vágtak bele abba, hogy kampányt indítsanak az Instagramon is. A cégnek abszolút jó tapasztalata volt, összességében 30 százalékkal kevesebbet költöttek más digitális csatornákhoz képest.

instagram-petlove

Egy másik kereskedő cég, a londoni bázisú Shore Projects pedig az Instagram segítségével minél több országból szerette volna megcélozni a potenciális vásárlóit. A kampány sikeréhez hozzátartozik, hogy nagyon jól állították be a célközönségüket, hogy kiket szerettek volna elérni – így pedig már több mint 100 országban vannak olyan kiskereskedők, akik az ő óráikat árusítják.

instagram-shore-projects

Te is szeretnél hirdetési kampányokat futtatni az Instagramon, de nem tudod, hogyan kezdd el? Ismerj meg minket és vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints ide!