Még csak napok múlva rántja le a leplet az Apple az új készülékéről, ami várhatóan csak két hét múlva kerül a boltokba, de a legfanatikusabb rajongók már most letáboroztak az Apple boltja előtt.

Legalábbis erről árulkodik egy most publikált fotó.

Szinte biztos, hogy szeptember 9-én ismeri meg hivatalosan a nagyközönség az iPhone 6-os készüléket – ekkorra küldte ugyanis ki az Apple a sajtómeghívókat. Ha hihetünk az Apple eddigi gyakorlatának, akkor az okostelefon a bemutatáshoz képest 10 nappal később már kapható lesz a boltokban.

A New York-i Fifth Avenue-n található Apple bolt előtt azonban már most sorakoznak a leendő vásárlók. „Már ott vannak, de azt sem tudják, mire várnak. Még nem jelentettek be semmit” – nyilatkozta az üzlet egyik alkalmazottja a Business Insider-nek. A készülékről még tényleg alig lehet tudni valamit, a pletykák szerint az iPhone 6 két méretben lesz kapható, és az elődeihez képest jóval tartósabb képernyővel készül el.

A CNBC megszólaltatta a sorbanállókat is. Két férfi már vasárnap este óta az üzlet előtt táborozik, ők lesznek az iPhone 6 első és második vásárlói. Mint kiderült, nem maguk miatt várakoznak: a helyeiket már eladták másnak. És hogy mennyi a tarifájuk? 1250 dollárt, azaz csaknem 300 ezer forintot kapnak azért, hogy körülbelül 2 hétig, éjjel-nappal az üzlet előtt szobrozzanak.