A TikTokon és más közösségi oldalakon tűntek fel azok a videók, amik egy buliban készültek, és egészen addig nem is különlegesek, amíg meg nem jelenik a háttérben egy kanapén nézelődő oroszlán. Az emberek ölelgetik, slaggal locsolják, és míg mindenki bulizik körülötte, ő kissé unottan szemléli a bulit. 

A videó nagy indulatokat váltott ki, és a legtöbben egyetértettek azzal, hogy egy oroszlánnak egészen biztos nem egy buliban a helye, és hogy meglehetősen veszélyesnek tűnik az egész szituáció. A kambodzsai hatóságok most közölték, hogy sikerült lenyomozni és elkobozni a 18 hónapos állatot, amely most dorbézoló influenszer-bulik helyett biztos helyen, a Phnom Tamao Wildlife Rescue Centerben van, és már április óta nyomoznak az ügyben. 

Kambodzsa tranzitország az illegális állatkereskedelem világában, és sokat dolgoznak azon, hogy a vadállat-kereskedelmet felszámolják. Az influenszerekkel bulizó kínai üzletembernél tartott oroszlán egészségügyi állapotáról például elmondták, hogy az állat karmai és fogai hiányoztak, valószínűleg azért szedték ki ezeket, hogy ne tudjanak a gazdájuknak ártani. Ez amellett, hogy már önmagában is szörnyűen hangzik, a menhely szakemberei szerint hihetetlenül sokat rontanak az állat életminőségén is. Az állat alultáplált volt, és egyértelmű, hogy egy lakóövezet nem tud megfelelő életteret biztosítani egy ilyen állatnak. 

Forrás: Vice