Az Oscar díjátadó házigazdája, Ellen DeGeneres a hipp-hopp híressé vált szelfijét egy Samsung Galaxy Note készülékkel készítette a tegnapi gálán. A Kontera szerint, amely digitális megtekintések millióit vizsgálta meg, a Samsung márkát 40 ezer alkalommal említették Twitteren, Facebookon és más közösségi média felületeken az ABC amerikai csatorna három és fél órás közvetítése alatt – írja az AdWeek.

Habár maga DeGeneres nem említette a márkát a tweetjében, amit hirtelenjében 1,3 milliónyian retweeteltk, a Samsung 900 online említést ért el az „akció” következtében.

ellen-degeneres-selfie-hed-2014

A tweet rekordott döntött a retweetek kategóriájában, amelyet anno Obama elnök állított fel újraválasztása éjszakáján 2012-ben. A Twitter szervere le is robbant egy rövid időre DeGeneres tweetje miatt.

A termékelhelyezés szépen passzolt a Samsung „You Need to See This” szpotjához is, amelyet a műsor alatt vetítettek, nyilatkozta a Kontera.

Míg a Google, a Netflix, a McDonald’s és az Oreo szintén jól teljesített, a Pepsi mini üdítősdobozait szerepeltető szpotja volt az, amely kisebb csúcsot tudott még felállítani Twitteren tegnap éjszaka. Egy ponton 1200 tweetben említették a márkát, miután leadták a reklámot.

A Kontera egy grafikont is készített ezekről az adatokról:

top-brands-academy-awards-hed-2014