Lépést tartani minden szükséges közösségi média taggel a különböző platformokon fárasztó tud lenni. Szerencsére a KnowEm, a népszerű felhasználónév lefoglaló szolgáltatás, létrehozott egy „Social Media Optimizer” nevű eszközt, amely segít ebben – írja a MarketingLand.

Az eszköz ingyenes és négy közösségi hálózatban használható (Facebook, Twitter, LinkedIn és Google+), de fontos megjegyezni, hogy csak specifikus oldalak vizsgálhatók vele. A kezdéshez másold be az URL címet a szövegdobozba és kattints a „check it” gombra.

SMO-Tags-600x362

Ami vonzó ebben az eszközben, hogy az egyéni közösségi oldal optimalizálást is vizsgálja. A felhasználók láthatják, mit csináltak megfelelően és mi az, ami hiányzik. Az egyes tabok alján látható linkek segítenek utóbbi felderítésében.

2_Facebook-SMO-600x425

Minden közösségi tab pontszámokat mutat, amelyek 3-6 fő taget ellenőriznek és összesen 100 pontból számítják ki az eredményt. Az oldalon lejjebb láthatjuk a tagek listáját, azokat is, amelyek megtalálhatóak és azokat is, amelyek hiányoznak. Egy másik hasznos funkció, hogy valamennyi vizsgált URL-nél létrejön egy minta az oldal megosztásához minden specifikus hálózatra nézve.

Összességében egy nagyszerű ingyenes közösségi eszközről van szó, amely gyors analízist tesz lehetővé.

3_SMO-Twitter-600x433