Miután rákényszerítették a mobilos felhasználókat az app telepítésére, az indulatok nem csitultak. A felhasználók például dacból leértékelték az alkalmazást, aminek a kötelező jellege nagyon nem tetszett a regisztráltaknak.

Most a The Next Web szúrta ki, hogy többeknek is feltűnt egy blokk a Facebook mobilos alkalmazásában “Messenger: Mítoszok vs. Tények” címmel, ami egy olyan oldalra visz, ahol megmagyarázzák, miért volt szükség arra, hogy kivegyék az appból az üzenetküldési lehetőséget.

fb_messenger

A leírás szerint az emberek általában 20 százalékkal gyorsabban reagálnak, ha a Messengert használják, és úgy vélik, hogy mindkét alkalmazás eltérő módon bizonyul hasznosnak.

Arra a kérdésre is választ adnak, hogy ténylegesen hogyan használják a kamerát és a mikrofont. “A legtöbb más alkalmazáshoz hasonlóan mi is engedélyt kérünk bizonyos funkciók használatához, például hívás indítására, fényképek, videók vagy hangüzenetek küldésére. Ha szeretnél egy ismerősödnek szelfit küldeni, az alkalmazásnak engedélyre van szüksége ahhoz, hogy bekapcsolhassa a telefon kameráját, és elkészíthesse a felvételt. Amikor éppen nem használod az alkalmazást, a kamerádat vagy a mikrofonodat nem kapcsoljuk be” – olvasható az oldalon.