Az androidos felhasználók egy új, offline, azaz internet nélküli keresési megoldással gazdagodtak a Google legutóbbi frissítése után.

Az új funkció azon helyeken jön jól, ahol nincs, vagy csak nagyon rossz minőségű az internet kapcsolat. Be kell vallanunk, technikailag nem egy offline internetes keresősről van szó. A Google megpróbálja elmenteni a folyamatban lévő keresést és akkor folytatni azt, amikor stabil internet kapcsolat áll rendelkezésre.

Shekhar Sharad, az androidos Google Search alkalmazás termék menedzsere elmondta, hogy az internet kapcsolat nélküli keresések eredményei akkor fognak felbukkani, amikor a telefon ismételten online lesz, ekkor egy felugró ablak jelzi majd azokat.

Amikor internet kapcsolat nélkül keres rá a felhasználó valamire a Google alkalmazása jelzi számára, hogy jelenleg offline a készülék és így nem tud eredményt adni (ahogyan eddig is történt). Mostantól azonban azt is jelzi, hogy elmentette a keresési próbálkozást és annak eredményét megjeleníti, ha újra lesz internet kapcsolat. Természetesen ez az új funkció kikapcsolható manuálisan.