Már írtunk itt a Marketing Morzsákon arról, hogy a koronavírus-járvány okozta karantén és a rengeteg home office miatt a Facebook is bevezetett egy többszemélyes videócset funkciót, ahová maximum ötvenen csatlakozhatnak. Ez a Messenger Rooms. Ezeket a videós szobákat az indítója megoszthatta a saját falán, csoportban vagy valamilyen közös csetben. Erről lép egyet tovább most a Facebook.

Mostantól ugyanis ki lehet lőni konkrét élő közvetítéssé is a beszélgetést, így még több ember láthatja, olyanok is, akik nincsenek a szobában. Természetesen a szoba adminisztrátora meghatározhatja, ki csatlakozhat (akár közvetítés közben), ki is rúghat embereket, meg úgy általánosságban teljesen kontrollálhatja a beszélgetést. Aki pedig amúgy már benne vannak egy ilyen szobába, azok az élő közvetítés indulása előtt eldönthetik, hogy maradnak-e vagy inkább kilépnek.

A Facebook természetesen azt állítja, árgus szemekkel figyeli majd az ilyen élőzéseket, és lehetőséget ad majd a felhasználóknak, hogy azonnal jelezzék, ha valami zavarót látnak.