Vajon mivel tudna nagyot dobni az Instagram Stories a helyzetén? A várva-várt MSQRD-lencsékkel? Fenéket! Ide is jönnek az élő közvetítések!

instagram-instagram-stories-live

Az Instagram Oroszországban kezdte el tesztelni az Instagram Stories új funkcióját, melyben élőben követíthetünk a többi felhasználó számára. Ha éppen valaki élő közvetítést rendez, azt a Stories-sávban láthatjuk, ahol a felhasználó közvetítése más felhasználók sztorijaival együtt jelenik meg, ám kiegészítésként kap egy plusz LIVE feliratot.

Mindez a szakértők szerint természetesen nem csak a felhasználóknak kedvezhet. Az Instagram Stories-ról már megjelenésekor kiderült, hogy remek későbbi reklámfelülete lehet a Facebook számának – amire a legutóbbi hírek szerint a túl sok hirdetés miatt szüksége is lehet a Facebooknak – az élő közvetítésekkel pedig a social media-óriás akár különleges, tv-csatorna formátumú hirdetéseket is bevethet, de egy-egy brand számára is különleges promóciós lehetőségeket kínálhat az új funkció.

Bár a Snapchat elleni harcban a Messenger Day a jelek szerint egyelőre nem jött be a Facebooknak, az Instagram Stories-zal sok régióval foglalhatja el már előre a piacot – ráadásul a Snapchat által uralt USA-ban is jó számokat hozott az Instagram – igaz a Snapchatre sok hatással nem volt.  Miután az  USA-ban a tinik között valójában az Instagram és a Snapchat az igazi nagy versenyzők, nem is csoda, hogy a Facebook ide fekteti a pénzét újabb és újabb fejlesztésekkel – ám a Snapchat is óriási összegeket fog bezsebelni a jövőben, amiről ki tudja, milyen fejlesztések születnek majd meg….

Forrás: The Verge