A Google találati listájának első három helyére kerülni, óriási előnyt jelent a cégednek. Ha pedig mindezt organikusan (azaz fizetett hirdetés nélkül) sikerül elérned, akkor az valódi presztízst jelent. Ehhez azonban kiválóan optimalizált weboldalra és igényes tartalomra van szükséged. Mai bejegyzésünkben 9 olyan keresőoptimalizálási tippet szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amely nélkül valószínűleg esélyed sincs a fenti cél eléréséhez:

  1. Mobilbarát oldal: Készíts reszponzív weboldalt, amely a mobiltelefont használók számára is magas felhasználói élményt nyújt!
  2. XML sitemap: Tedd lehetővé a Google számára, hogy egyszerűbben feltérképezhesse az oldaladat. Ennek az egyik legprofibb módja, ha készítesz egy speciális oldaltérképet a keresőmotorok számára!
  3. Gyorsabb betöltési sebesség: Turbózd fel az oldalad betöltési sebességét! Optimalizáld a képek méretét és használj hatékonyabb szervermegoldásokat!
  4. Javítsd ki a hibás oldalakat: Ellenőrizd rendszeresen, hogy website-od minden oldala rendesen működik-e, a hibás oldalakat pedig javítsd ki villámgyorsan!
  5. Használj belső linkeket: Törekedj arra, hogy bejegyzéseid, cikkeid és állandó oldalaid is tartalmazzanak olyan linkeket, amelyek a korábbi tartalmaidra mutatnak! Ezzel ráveheted arra is a látogatóidat, hogy minél több időt töltsenek az oldaladon. (ezt szintén előnybe részesít a Google!)
  6. Kettős tartalom: Kerüld el messziről a duplikált tartalmakat, mert azt szigorúan bünteti a Google algoritmusa!
  7. Nevezd el helyesen a képeket: Tedd a keresőmotorok számára is jól láthatóvá a képeidet! Ezt úgy tudod megtenni, hogy kitöltöd a képek ALT szöveget is a feltöltésnél. (röviden, lényegre törően, ékezetek nélkül és kötőjelekkel elválasztva)
  8. SSL certifikát: Vásárolj weboldaladhoz egy SSL tanúsítványt és „zöldítsd be”a domain címedet. Erre akár évi pár ezer forintért is lehetőséged van.
  9. Google Search Console: Feltétlenül érdemes kipróbálnod a Google Search Console-t, amely a Google ingyenes szolgáltatásként segíthet neked ellenőrizni az oldalad jelenlétét. (például: sért-e Google alapelveket, stb.)

+1 tipp:

A fenti tippek technikai szempontból segítik a weboldalad előre sorolását. Mindezek azonban semmit sem érnek, ha nem készítesz hozzá rendszeresen igényes és olvasmányos tartalmakat.

Máskor is írtunk már a Google-ről, olvasd el ezeket is:

 

Forrás: Social Media Today