Az Adidas egyszerű játéka az első olyan kampány, amely során a Snapchaten belül is pénzt lehet költeni valós termékekre. Nagyon egyszerű, 8bit technológiával készült baseball játékban olyan MLB legendákkal lehet játszani, mint Aaron Judge, Carlos Carrera, Alex Bregman, Justin Turner vagy Kiké Hernandez. A játékban lehetőség van arra, hogy ne csak virtuálisan, a játékosunknak vegyünk Adidas termékeket, hanem saját magunknak is rendeljünk, ezzel pedig a Snapchat is megtette az első lépést az e-kereskedelem világába. 

Már eddig is a Snapchat tervei között szerepelt, hogy nyitnak a játékok és az e-kereskedelem felé, mert mindkét szektor dinamikusan fejlődik, ebből pedig nem szeretnének kimaradni. Ezért is jelentették be áprilisban a Snap Games platformot, ahol a felhasználók egyszerű grafikájú játékokat játszhatnak. Most viszont megérkezett az első hirdető is, aki a hagyományos megoldásokon túl új módszerrel teszi lehetővé a termékei online vásárlását. 

Az Adidassal közös kampány nem része a Games platformnak, de jól megmutatja, hogy milyen potenciális hirdetési és vásárlási lehetőségek vannak egy játékban is.

Forrás: Social Media Today